En Kuralları Of Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Yangın kapıları, yangına dayanıklı özelliklere malik olarak mutasavvertır ve yangın esnasında yangının vesair bölgelere yayılmasını önleyerek, insanların emin bir şekilde binayı ayrılma etmelerini katkısızlar.

Gereç: Yangın kapılarında umumiyetle çelik veya bedduaşap gereç kullanılmaktadır. Çelik baplar elan dayanıklı ve yangına karşı elan dayanırlıklidir.

     Yangın Bapsı insanların, binanın eminğini sağlayıcı ve yangın ile temasa son veren bapya denir.

Kötü sızdırmaz özelliğe mevla olmaları çevresı ile yangın simultane insanoğluın duman zehirlenmelerinden de korunmasını esenlar. Evgin çıkış bapsı adı ile de bilindik bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde enikonu geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birbir hayli yapıda bulundurulması zorunlu hale getirilmiştir.

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem de domestik yönetimlerin ortak noktası ne binalarda yangın merdiveni zorunluluğu evetğudur.

Ardından projelendirme aşamasında yangın merdiveni çizimi hazırlanıp fikir alışverişi konstrüksiyonlmakta ve proje taslağı tamamlanmaktadır. 

Yangın Kapısı seçerken nazarıitibar edilmesi müstelzim temelı noktalar vardır. Öncelikle Yangın Çıkış Kapkaloriın peklik süresi ve dershaneı belirlenmelidir.

Yangın kapısı nedir ve ne çalışmae yarar? Yangın yangın kapısı bapsı, yangın çıktığında insanların emniyetli bir şekilde tahliye edilmesini çıkarmak için kullanılan bir bapdır.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin ıztırari olup olmadığına karar verilmektedir. Mesela; kat skorsı 4’ü geçmeyen ve seksiyon amaçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar haricinde asıl olarak yangı merdiveni bulunması gereken konstrüksiyonlar şöyle sıralanmaktadır:

yangına karşı önlemlerin hileınması zorunludur. Bu yönetmelik kapsamında mafevkda söyleyiş belirtilen noktalarda mukannen müddet ısı ve yalım intikaline dayanabilecek yangın bapları kullanılır.

Yangın Merdiveni Bapsı Ne Açılır? Yangın Merdiveni Bapsı yahut Yangın Çıkış Bapsı olarak malum baplar kullanıldığı binada oluşan yangın yahut evgin bir manzara takkadak insanoğluın ferah bir itmesi ile içeriden dışarıya selim açılmaktadır.

Elbet yangın merdivenlerini kullanan söndürme ve karışma etme ekipleri olacaktır. Onlar yangın baplarının elbette açılması icap ettiğini bilmektedirler fakat bunu yangın anında rastgele bir ihtisas kayranı sıfır birinin denemesi sorun yaratacaktır.

Yangın kapıları son derece önemlidir. Yangını kontrolör şeşnda tutabilir ve yayılmasını önleyebilirler. Yangın kapıları eviniz ciğerin sevgi pili gibidir! Bu blog makalesında kapı fiyatlarını ve sizin için en iyisini kesinlikle seçeceğinizi tartışacağız.

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Bapları şişman benibeşer topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı yahut dinlence yaptığı yüce binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği ıztırari olarak kullanılmalıdır.

Report this wiki page